kontakt den enkelte behandler direkte her

eller mail til lisemaj@jensen.mail.dk

Inge Vinding

Psykolog, autoriseret klinisk diætist
Medlem af Dansk Psykologforening

Mail: info@ingevinding.dk
Hjemmeside: www.ingevinding.dk

Overvægt, mad og psykologi
Jeg arbejder med overvægt, overspisning, spiseforstyrrelser og livsstilssygdomme, samt andre emner, der ofte har sammenhæng med spiseproblemer. Fx manglende motivation til forandring, stress, lavt selvværd, problemer på job eller i parforholdet og humørsvingninger.

Hvis du kan svare ja til ét eller flere af disse spørgsmål, kan jeg sikkert hjælpe dig:

• Vil du sætte punktum for mange års yo-yo-vægt?
  • Har du prøvet alle mulige slankekure?
  • Spiser du på følelserne?
  • Har du en oplevelse af at være afhængig af søde sager?
  • Fylder tanker om mad og vægt (for) meget i din dagligdag?
  • Overspiser du?
  • Undrer du dig over, at det er så svært at ændre vaner?

Sådan arbejder jeg
Jeg arbejder ud fra et kognitivt-adfærds-terapeutisk grundlag. Jeg tager udgangspunkt i dit aktuelle problem og din livssituation og har fokus på løsninger. Hos mig får du hjælp til en afdækning af de reelle problemer samt praktiske løsningsforslag. Jeg tilbyder hjælp til selvhjælp, så du selv kan påtage sig ansvaret for at skabe og fastholde forandringer af spisevaner og tilværelsen i øvrigt. Når det drejer sig om at få nye, sunde spisevaner, opnå varigt vægttab eller komme en spiseforstyrrelse til livs er et af mine budskaber: Det kan godt lade sig gøre, men der er ikke tale om nogen mirakelkur!

• Det kan faktisk lade sig gøre at få et naturligt forhold til mad, spisning og vægt uden en masse forbud og stive regler og afsavn.
  • Det er muligt at spise med glæde og nydelse i stedet for dårlig samvittighed, skyld og skam.

At få styr over spisevaner og vægt kræver:

• vilje og beslutning
  • realistiske forventninger
  • tålmodighed
  • indsigt – også i fup og fakta om sund mad
  • inspiration
  • værktøjer til at tackle svære situationer

I mit arbejde lægger jeg vægt på psykologi, ernæring og velsmagende mad.

Min baggrund
Jeg er autoriseret klinisk diætist fra 1989 og cand. pæd. psych. fra Danmarks Pædagogiske Universitet i 2003 med speciale i overvægt og spiseforstyrrelser. Jeg har en etårig uddannelse i kognitiv terapi fra Kognitiv Terapicenter i Århus, hvor jeg også har taget kurset ’Den motiverende samtale’.

Jeg har været privatpraktiserende med klinik i Psykologhuset i Ry siden 2007 og har også klinik i Aarhus, hvor jeg er tirsdage og onsdage – de øvrige dage er jeg i Ry. Jeg har siden 2005 været psykolog på en række projekter for overvægtige i bl.a. Grenaa, Århus og Horsens, ligesom jeg i 2008 var ansat på deltid som psykolog på Livsstilscenter Djursland.  Jeg har en bred erfaring dels som klinisk diætist på Aarhus Kommunehospital med speciale i diabetes og overvægt, dels kommunikationskonsulent i erhvervslivet, psykolog, underviser, foredragsholder og forfatter.

Forventet antal samtaler
Den første samtale bruger jeg til i fællesskab med dig at få afklaret, hvilke specifikke problemstillinger der er tale om, hvad der skal arbejdes med, og hvad målet er. Hvor mange samtaler man har brug for, varierer meget og afhænger af både det enkelte menneske og af problemstillingen. Langt de fleste har brug for mellem 5 og 10 samtaler over en længere periode, fra et par måneder til et år, evt. suppleret med opfølgningssamtaler à ½ time.

Praktiske informationer

Pris og betaling
En individuel samtale varer 1 time og koster 950 kr.  Du har mulighed for at vælge 1½ time eller en dobbelttid, så der er mere tid til fordybelse, eller hvis du kommer langvejs fra, til hhv. 1.425 kr. og 1.900 kr.

Ved køb af et klippekort med 5 samtaler opnås en rabat på 100 kr. per samtale. Et klippekort koster 4.250 kr., som betales første gang. Klippene skal bruges inden for et år. Har du derefter brug for opfølgning, kan du bestille ½ time, der koster 475 kr. eller et klippekort med 5 gange ½ time for 2.100 kr. Udarbejdelse af individuel kostplan koster 400 kr.

Der er ikke mulighed for at betale med Dankort. Der kan betales med Mobile Pay eller kontant, eller jeg kan sende en faktura med mulighed for overførsel via netbank (netto kontant 3 dage).

Regler for ændring/afbud/udeblivelse
Ønsker du at ændre eller aflyse din tid, skal du gøre det så hurtigt som muligt inden den aftalte tid, så andre har mulighed for at få din tid. Ændring og afbud mindre end 2 døgn før aftalt tid koster 1/2 honorar. Udeblivelse koster fuldt honorar.

Henvisning og tilskud
Der er desværre ikke mulighed for at få en henvisning fra din læge og dermed tilskud til behandlingen. Overvægt og spiseforstyrrelser er ikke omfattet af henvisningskriterierne. Desuden er jeg ikke tilknyttet Sygesikringen. Mange sundhedsforsikringer giver tilskud til samtaler hos en autoriseret klinisk diætist, hvis man er overvægtig. Og ’Danmark’ yder tilskud til behandling hos klinisk diætist.

Kontakt
Du er altid velkommen til at ringe eller sende en sms eller en mail til mig. Jeg har ikke fast telefontid. Hvis jeg ikke kan tage telefonen, så læg en besked, og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Mail: info@ingevinding.dk

/iv.21.10.15